Home > Yoga > Therapeutische yoga

Therapeutische yogaBij therapeutische yoga wordt er uitgegaan van de individuele vraag en behoefte. Op basis hiervan wordt een yogaprogramma gemaakt dat aansluit bij datgene wat je op dat moment nodig hebt om je op een positieve manier te ontwikkelen en te leren omgaan met de dingen die je tegenkomt in het leven. Er wordt hierbij gewerkt vanuit en aangesloten bij je eigen mogelijkheden. Door therapeutische yoga kun je je eigen kwaliteiten en grenzen leren ontdekken en respecteren, waardoor je beter met jezelf en de wereld om je heen kan leren omgaan.

Therapeutische yoga gaat uit van een holistische benadering. Er wordt evenwicht bevorderd op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Yoga vergroot het lichaamsbesef en de lichaamskracht. Daarnaast ga je beter het verschil ervaren tussen inspanning en ontspanning en verbetert de concentratie. Er kan meer rust ontstaan zowel van binnen als van buiten, in lichaam en geest.

Voor wie


Therapeutische yoga kan onder andere helpen bij:

Ben je benieuwd wat De Schildpad eventueel voor je kan betekenen dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen via de contactpagina.

Hoe ziet een sessie eruit


Er wordt tijdens therapeutische yoga gebruik gemaakt van verschillende werkvormen waarbij gekeken wordt naar wat het beste aansluit bij wat je op dat moment nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan: losmakingsoefeningen, grondingsoefeningen, bewegingsreeksen, zoals bv. zonnegroet en andere houdingen (zittend, liggend en staand), evenwichts- en balanshoudingen, zintuigenspel, adem- en concentratieoefeningen, ontspanningsoefeningen, creatieve verwerkingsopdrachten en hartfocusoefeningen.