Home > Yoga > Yin yoga

Yin yogaYin yoga is een rustige en langzame vorm van yoga waarin je alle tijd neemt om je lichaam te voelen, je grenzen te verkennen en te verleggen. In tegenstelling tot de meeste yogavormen waarbij je je spieren aan- en ontspant laat je bij yin yoga zoveel mogelijk je spieren los om je te kunnen richten op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek ervaart. Bindweefsel heeft meer tijd nodig dan spierweefsel, daarom blijf je een paar minuten in een bepaalde houding waardoor bindweefsel en gewrichten herstellen, versterken en soepeler kunnen worden. Om de spieren goed los te kunnen laten zijn de meeste houdingen zittend of liggend. Naast het loslaten in je spieren is yin yoga ook gericht op loslaten in je hoofd zoals, spanning, gedachten en emoties. Yin yoga bevat elementen van mindfulness en meditatie en kan rustgevend en meditatief zijn. Een moment van rust, tijd en ruimte voor jezelf binnen de drukte van de wereld om ons heen.

Voor wie


Yin yoga is geschikt voor iedereen. Als je op zoek bent naar rust en ontspanning in je drukke leven, maar ook als je veel sport of herstellend bent van een blessure kan yin yoga een goede aanvulling zijn. Aangezien we allemaal anders zijn en dus ook elk lichaam anders is, zijn er in de houdingen verschillende opties. Daarnaast maak ik gebruik van materialen zoals kussens en yogablokken zodat je op je eigen manier kan ontspannen in een houding.

Effecten van Yin yoga


Locatie


Op dit moment zijn er iedere maandagochtend van 9:00 tot 10:00 groepslessen Yin yoga in het dorpshuis in Exloo
Individuele lessen of kleine groepen tot maximaal 3 personen zullen voornamelijk in de ruimte in Exloo worden gegeven. Voor meer informatie en mogelijkheden kun je contact opnemen via de contactpagina.